Mogelijkheden

U kunt bij ons terecht voor een complete trimbehandeling maar ook voor bijvoorbeeld een wasbeurt, borstelen, het verwijderen van een teek of voor het knippen van nagels.

Het plukken
Bij plukken wordt het loszittende, dode haar verwijderd met de hand of met speciaal gereedschap. Ruw haar valt niet vanzelf uit en moet op tijd verwijderd worden. Als dit niet op tijd gebeurd, kunnen sommige honden erg last krijgen van jeuk en/of huidirritatie door de loszittende dode haren.

Rassen die geplukt worden zijn o.a. Cairn Terriërs, Schnauzers, Teckel ruwhaar en Jack Russel ruwhaar.

Ontwollen

Veel rassen kunnen tijdens het ruien wel wat hulp gebruiken om dit proces te versnellen. Daarnaast scheelt het ontwollen van uw hond een hoop haar in huis! Bij het ontwollen wordt de hond eerst goed gewassen en vervolgens gedroogd met de waterblazer. Hierdoor wordt al het loszittende haar verwijderd. Ook eventuele klitten zullen tijdens het ontwollen verwijderd worden.

Rassen die geschikt zijn voor het ontwollen zijn o.a. Husky’s, ChowChows, Labrador Retrievers, Duitse en Zwitserse herders.

Knippen
Het knippen wordt gedaan met een platte rechte schaar. Uw hond wordt in model geknipt volgens de rasstandaard of naar uw wens.

Rassen die geschikt zijn voor knippen zijn o.a. poedelachtige vachten.

Effileren
Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht met een enkele of dubbele getande schaar. Hierdoor krijg je een zo glad mogelijk resultaat krijgt.

Rassen die geschikt zijn voor effileren zijn o.a. spanielachtige vachten.

Scheren
Het scheren wordt gedaan met een tondeuse. Uiteraard wordt voor de behandeling de gewenste lengte met u besproken.

 

Borstelen en ontklitten
Bij het borstelen en ontklitten wordt de vacht uitgekamd en ontklit door middel van speciale borstels en kammen. Bij extreme klitten is borstelen en ontklitten niet meer mogelijk en zal de hond helaas geschoren moeten worden.

Wassen en föhnen
De hond wordt gewassen met een speciale honden shampoo die het beste bij zijn of haar vacht past en de huid en vacht optimaal verzorgt.

U kunt bij ons ook terecht als de hond via de dierenarts met medicinale shampoo gewassen moet worden. Na het wassen wordt de hond gedroogd met de waterblazer en/of handföhn.